Σε άλλες πέντε συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί σε σημεία του οδικού άξονα που οδηγούν στον καταυλισμό προσφύγων, στην
Ειδομένη. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 3 άτομα από τη Νορβηγία, δύο γυναίκες και ένας άντρας και μία Αγγλίδα, για κατοχή ασυρμάτου που υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.
Το πρωί συνελήφθη και μία Γερμανίδα για κατοχή ενός σπρέι πιπεριού ενώ στον Γερμανό ο οποίος συνελήφθη χθες για κατοχή μαχαιριού, δόθηκε ρητή δικάσιμος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και αφέθηκε ελεύθερος.
Στο μεταξύ, μικρή ομάδα προσφύγων παραμένει μπροστά σε ένα σημείο του φράχτη της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας-ΠΓΔΜ όπου νωρίτερα, είχαν επιχειρήσει να ξηλώσουν ένα κομμάτι της περίφραξης. Ακολούθησε πετροπόλεμος, με τις αρχές της ΠΓΔΜ να «απαντούν» με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση πλαστικών σφαιρών.
Αυτή την ώρα, ενισχυμένη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας έχει παραταχθεί κατά μήκος του φράχτη, για την αποφυγή περαιτέρω επεισοδίων.
Στον καταυλισμό πάντως, διαφαίνεται μια τάση να μετακινηθούν προς οργανωμένες δομές φιλοξενίας καθώς σήμερα έχουν ήδη αναχωρήσει 3 λεωφορεία για την Πέτρα Ολύμπου και χθες έφυγαν άλλα 10 γεμάτα με πρόσφυγες.
Πηγή: bloko.gr



 Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι όλοι οι συλληφθέντες είναι μέλη της ίδιας ΜΚΟ, που δραστηριοποιείται στην περιοχή και ότι ο ένας από τους ασυρμάτους ήταν συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ, ενώ νωρίτερα συνελήφθη υπήκοος Συρίας για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.