Παραιτήθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου

Επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους», υπέβαλε την παραίτησή του στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου. Ωστόσο ένα έντονο επεισόδιο με αφορμή το μεταναστευτικό φέρεται να προκάλεσε την αιφνιδιαστική απόφαση του Αξιωματικού της ΕΛΑΣ να δηλώσει παραίτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτερος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Δαμίρης ο οποίος τοποθετήθηκε ως Αστυνομικος Διευθυντής Χιου, είχε αναλάβει το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού με τους χειρισμούς του να κρίνονται τόσο απο την τοπική κοινωνία όσο και από τους υπηρετούντες σε Υπηρεσίες που υπηρετούν στο νησί είτε συνένδραμαν στις ενισχυτικές -για τη διαχείριση του μεταναστευτικού- ως «ισσορροπιστης».
Ωστόσο η επαναπροώθηση λαθρομεταναστών και η οικιοθελής μεταφορά όσων το επιθυμούν στην Τουρκία που οργανώθηκε χθες (18/05) από τη Χίο στα Αδανα της Τουρκίας, φέρεται να προκάλεσε την αιφνίδια απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή. Καλά πληροφορημενες πηγές σημειώνουν ότι ενώ αρχικά είχε δηλωθεί η επαναπροώθηση 12λαθρομεταναστων μόλις μία 4μελής οικογένεια τελικά ταξίδεψε στην Τουρκία με δική της απόφαση καθώς όπως εξήγησαν η περιοχή τους είχε απελευθερωθει και επιθυμουσαν να επιστρεψουν. Ενηνερωθηκε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ με Ανωτατο Αξιωματικό στην υψηλή βαθμίδα της Ηγεσίας στην Περιφέρεια ευθύνης του και η ΑΔ Χίου, να επιρρίπτει ευθύνες για άλλη μια φορά στον Αστυνομικό Διευθυντή Χιου για «την μη αποτελεσματική εκπληρώσει της επαναπροώθησης».


EmoticonEmoticon