Με σημερινό Δελτίο Τύπου ( 21.5.2016) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων απαντά στην κατάθεση της τροπολογίας απο την Κυβέρνηση με την οποία παγώνουν  οι μισθολογικές ωριμάνσεις στα Ειδικά Μισθολόγια προκειμένου να ωφεληθεί η Κυβέρνηση με 118 εκ Ευρώ. Ειδικότερο το βάρος στους χαμηλόβαθμους διατείνεται η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Διαβάστε το Δελτιο Τύπου :     
                            

                                           Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ
                            Η Κυβέρνηση «παγώνει»  - περικόπτει τους μισθούς μας με τροπολογία

     Με δόλιο τρόπο και με την μορφή τροπολογίας η Κυβέρνηση βρήκε τη λύση στον πολύμηνο προβληματισμό της πώς να απομειώσει και άλλο το μισθολόγιο των ενστόλων. Με «παλιά συνταγή» αναζητεί να περικόψει εισοδήματα που είναι αναγκαία για τον ένστολο που έχει περιέλθει σε καθεστώς κοινωνικής αναξιοπρέπειας. Με το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, τον μοναδικό δηλαδή τρόπο εξέλιξης του μισθολογίου κυρίως για τους κατωτέρους,  επιδιώκει να απαντήσει στις Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που προσφάτως κοινοποιήθηκαν και δικαιώνουν τους ενστόλους.
     Για μία ακόμη φορά, οι πρακτικές της μας αποδεικνύουν την προχειρότητα που επιδεικνύει σε θέματα όχι μόνο κοινωνικά όπως το μεταναστευτικό, αλλά και οικονομικά θέτοντας και αυτή τον κλάδο μας ακόμη πιο κάτω.  Τα οικονομικά οφέλη που διατείνεται πως θα έχει από το εν λόγο πάγωμα των ωριμάνσεων ( περικοπές δηλαδή ! ) ας τα αναζητήσει πρώτα από το μισθολόγιο ή τις αποζημιώσεις των βουλευτών.
     Προφανώς η ωρίμανση θα πρέπει να επέλθει πρωτίστως σε μία αριστερή Κυβέρνηση – όπως διατείνεται η ίδια -  και κατόπιν να ασχοληθεί με τις μισθολογικές ωριμάνσεις των εισοδημάτων των ενστόλων.
      Ας θεωρηθεί  δεδομένο,  πως η Ομοσπονδία δεν θα σωπάσει όπως τεχνηέντως επιθυμούν κάποιοι, αλλά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των συναδέλφων – πρωτίστως της εργασιακής αξιοπρέπειας - με όποιο κόστος.   

....αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

ΠΗΓΗ : www.posyfy.gr