Οι Λιμενικοί της ΠΟΕΠΛΣ αντιδρούν στην τροπολογία με την οποία  “παγώνουν” οι μισθολογικές προαγωγές από 1/1/2017.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
Μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού – “έκτρωμα” και την ίδια στιγμή που το Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνωρίζει εκ νέου την ιδιαιτερότητα του λειτουργήματός μας και υπαγορεύει στην Κυβέρνηση να προβεί στην πλήρη μισθολογική μας αποκατάσταση, δημοσιοποιώντας  μια νέα ιστορική απόφαση, η κυβέρνηση, δια των υπουργών Οικονομικών κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γεώργιο Χουλιαράκη, προωθεί τροπολογία – «μαχαίρι» των μισθών μας.
Η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στη Βουλή και σύμφωνα με αυτή αναστέλλεται από 1-1-2017 μέχρι 31-12-2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και στο σύνολο των λειτουργών και υπάλληλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.
Σύμφωνα δε με την εισηγητική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι ως άνω περικοπές κρίνονται αναγκαίες για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής και είναι ανάλογες με τη διετή (2016-2017) αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης των υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 26 του ν.4354/2015 και το Δημόσιο θα εξοικονομήσει δαπάνη ύψους 118 εκατ. ευρώ για τα έτη 2017 και 2018.
Το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης αδυνατεί να κατανοήσει ότι έναντι των αριθμών και των δημοσιονομικών στόχων, υπερέχουν η αξία της ανθρώπινης ζωής και η ασφάλεια του πολίτη που διασφαλίζονται από τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.
Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αγνοεί επιδεικτικά τις προτάσεις μας και παραβιάζει ουσιαστικά το σκεπτικό των αποφάσεων του ΣτΕ ενώ δε λαμβάνει υπόψη την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας, τη μη ύπαρξη σταθερού ωραρίου εργασίας, τη μη ύπαρξη πενθήμερης εργασίας, την ανυπαρξία αργιών, εορτών, εξαιρέσιμων εργάσιμων ημερών, το ειδικό καθεστώς ποινικής δωσιδικίας και την επικινδυνότητα της εργασίας μας.
Θεωρούμε χρέος της κυβέρνησης τη θεσμική λειτουργία του κράτους, αποδεχόμενη και σεβόμενη πλήρως τις δικαστικές αποφάσεις έτσι όπως είχε δεσμευτεί ότι θα πράξει όχι μόνο από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυβερνητικού εταίρου και Υπ. Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου Πάνου.
Αγωνιστήκαμε και πετύχαμε αμετάκλητα την ανατροπή των άδικων μισθολογικών περικοπών στα Δικαστήρια, με τις γνωστές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Κανένα μνημόνιο δεν είναι πάνω από τη συνταγματική τάξη.
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!
ΠΗΓΗ : http://www.militaire.gr/