Νέα φωτιά στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη πυροδοτεί ο σχεδιασμός για τη μεταστέγαση του ΤΑΕ Ηρακλείου στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, σε κτίριο που πρόκειται να παραχωρηθεί 16 χιλιόμετρα μακριά από τη σημερινή έδρα της υπηρεσίας.

Η προοπτική μεταφοράς της υπηρεσίας στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου των Αρχανών, το οποίο όπως ενημερώθηκαν είναι «σύγχρονο και λειτουργικό», προκάλεσε το ενδιαφέρον των συνδικαλιστών Ειδικών Φρουρών, που έκαναν αυτοψία, για να διαπιστώσουν εμβρόντητοι πως καλούνται να λειτουργήσουν «μεσοτοιχία» με τον παιδικό σταθμό της περιοχής.
Στον προβληματισμό που εξέφρασαν για τη παντελή έλλειψη χώρου στάθμευσης, ακόμη και για τα υπηρεσιακά οχήματα που πρέπει να φυλάσσονται, έλαβαν τη διαβεβαίωση πως θα παραχωρηθεί το προαύλιο του διπλανού κτιρίου το οποίο ανήκει επίσης στο Δήμο.
Η θύελλα που ξέσπασε με την παραδοχή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για συρρίκνωση και μετασχηματισμό των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων της Κρήτης δεν έχει τέλος. Ο συνδικαλιστικός Φορέας των αστυνομικών που υπηρετούν στη νευραλγική υπηρεσία για την εποπτεία της υπαίθρου κάνει λόγο για μεθοδεύσεις που οδηγούν στην εξαφάνιση της υπηρεσίας.

ΡεπορτάζΈλλη Κοκκάλη