Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1415 της 19ης Μαΐου 2016) η Απόφαση της Διευθύντριας Υπηρεσίας Ασύλου κ. Μαρίας Σταυροπούλου, για την ίδρυση-λειτουργία Γραφείου Ασύλου Θράκης, με έδρα την Αλεξανδρούπολη.Το Γραφείο της Αλεξανδρούπολης θα έχει τοπική αρμοδιότητα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.Στην ίδια Απόφαση προβλέπεται η ίδρυση Αυτοτελούς κλιμακίου Φυλακίου, το οποίο θα εδρεύει και θα λειτουργεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδος, της Περιφερειακής Ενότητος Έβρου.

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Και εκεί που πιστέψαμε στις υποσχέσεις των Κυβερνώντων, ότι η Θράκη θα μείνει “καθαρή” ως τόπος εγκατάστασης των λαθροπροσφύγων, βλέπουμε τώρα την Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με την οποία η Αλεξανδρούπολη θα γίνει προσφιλής προορισμός των ατόμων που ζητούν Άσυλο, για να παραμείνουν στην Ελλάδα.Έτσι θα έχουμε αύξηση… “τουρισμού” των λαθροπροσφύγων που θα κουβαλιούνται στην Αλεξ/πολη, από όλη την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης.

Και βέβαια το ερώτημα είναι απλό.

Οι άνθρωποι αυτοί που θα μας έρχονται, μετά την κατάθεση της Αιτήσεώς τους, θα φεύγουν ή θα παραμένουν στην πόλη μας;Και αν μένουν, ποιος εντέλλεται να τους απομακρύνει;

Μπορεί κανείς να μας δώσει υπεύθυνη απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα;

Πηγή: elthraki.gr