Ζητούν την τροποποίηση της βάσει της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ, καθώς οι ένστολοι αποτελούν εκλογικό ακροατήριο που ενδιαφέρει ιδιαίτερα το κόμμα του Πάνου Καμμένου
Adtech Ad
Η τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ στο πολυνομοσχέδιο και προβλέπει πάγωμα των ειδικών μισθολογίων μέχρι τα τέλη του 2018, προκαλεί αναταράξεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

AdTech Ad

Από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αντέδρασαν στην τροπολογία που πλήττει Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας (εκλογικά ακροατήρια δηλαδή που ενδιαφέρουν το κόμμα του Πάνου Καμμένου) και ζητούν να τροποποιηθεί βάσει της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για αποκατάσταση των αποδοχών των ενστόλων στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 με ταυτόχρονη καταβολή των αντίστοιχων αναδρομικών.
Υποστηρίζουν επίσης ότι ήδη έχει ζητηθεί και έχει υπάρξει δέσμευση για την αλλαγή της τροπολογίας.
Το υπουργείο Οικονομικών είχε ως στόχο με τη συγκεκριμένη τροπολογία να εξοικονομήσει στην τριετία 350 εκ ευρώ. Η διάταξη ήρθε επίσης σε αναλογία της διετούς αναστολής της μισθολογικής ωρίμανσης για τους υπαλλήλους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Η τροπολογία δεν αφορά μόνο τους ένστολους αλλά όλους τους δημοσίους λειτουργούς και δημοσίους υπαλλήλους. Αφορά δηλαδή και δικαστικούς, ιατροδικαστές, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ, μέλη ΕΠ ΤΕΙ, ερευνητές, ιατρούς του ΕΣΥ, διπλωματικούς υπαλλήλους, αρχιερείς, μουσικούς, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη ΕΠ των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και τους εκπαιδευτικούς στρατιωτικών και εκκλησιαστικών σχολών.
ΠΗΓΗ : news247.gr