Έγγραφο που διέρρευσε αναφέρει πως η Europol ταυτοποίησε 68 άτομα που περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων της με ύποπτους εγκληματίες.
Μετανάστες
 επί ελληνικού εδάφους με τρομοκρατικές και εγκληματικές διασυνδέσεις διαπιστώνει η Europol. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Mail σε απόρρητη έκθεση της Europol επισημαίνονται δύο περιπτώσεις μεταναστών που πέρασαν σε ελληνικό έδαφος και πιστεύεται ότι έχουν διασυνδέσεις με τη διεθνή τρομοκρατία.
Η έκθεση βασίστηκε σε επιτόπια έρευνα στελεχών της ευρωπαϊκής αστυνομικής αρχής σε περιοχές εισόδου προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγγραφο που διέρρευσε αναφέρει πως η Europol ταυτοποίησε 68 άτομα που περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων της με ύποπτους εγκληματίες. 
Εκ των δύο υπόπτων για τρομοκρατικές διασυνδέσεις τουλάχιστον ένας σχετίζεται και με διακινητές Σύρων προσφύγων που δραστηριοποιούνται στη διαδρομή του Αιγαίου μεταξύ Τουρκίας και ελληνικών νησιών.Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι τουλάχιστον ένας εκ των βομβιστών αυτοκτονίας του Παρισιού είχε εισέλθει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας με πλαστό συριακό διαβατήριο.

Η έκθεση της Europol αποκαλύπτει επίσης ότι η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5 και το αμερικανικό FBI έχουν αρχίσει να μοιράζονται τις πληροφορίες τους με αστυνομικούς διοικητές σε διάφορες χώρες-μέλη της ΕΕ στον απόηχο των τρομοκρατικών χτυπημάτων σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Η βάση δεδομένων της Europol περιλαμβάνει τα στοιχεία 4.044 ισλαμιστών και συνεργών τους.

Πηγή: http://www.skai.gr

www.skai.gr
To SKAI.gr είναι ένα web site με ειδήσεις (eidiseis), νέα (nea), άρθρα, σχόλια, streaming, live τηλεόραση, live ...





Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/316207/europol-metanastes-me-tromokratikes-kai-eglimatikes-diasundeseis-stin-ellada-/#ixzz4A9UGqQ1p 
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook