Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται χώροι στην Αττική, τη βιομηχανική περιοχή του Βόλου, την Καρδίτσα και την Πελοπόνησσο.

Δώδεκα
νέες δομές προσωρινής φιλοξενίας αναμένεται ότι θα δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα, για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης προσφύγων και μεταναστών. Στόχος της κυβέρνησης παραμένει να διαλυθούν οι άτυποι καταυλισμοί σε Πειραιά και Ελληνικό μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ πηγές του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης εκτιμούν ότι οι χώροι γύρω από την Ειδομένη, που βρίσκονται ακόμη ομάδες προφύγων, θα αδειάσουν τις επόμενες ημέρες. 

Με βάση το σχεδιασμό, το αμέσως προσεχές διάστημα θα δημιουργηθούν 12.000 νέες θέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται χώροι στην Αττική, τη βιομηχανική περιοχή του Βόλου, την Καρδίτσα και την Πελοπόνησσο. “Στην περιοχή της ευρύτερης Θεσσαλονίκης ήδη κατασκευάζονται περίπου 2.500-3.000 θέσεις. Οι υπόλοιπες θα αναζητηθούν σε άλλες περιοχές, αφού η Βόρεια Ελλάδα έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα ”, δηλώνουν αξιωματούχοι που εμπλέκονται στη διαχείριση του προσφυγικού.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε και ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας “θα ανακατασκευάσουμε το Κουτσόχερο, τον Κατσικά, τη Ριτσώνα και θα κάνουμε σοβαρές επεμβάσεις σε εκείνα τα κέντρα που απαιτείται” (Star).  Πρόκειται για δομές από τις οποίες απεχώρησαν πολλοί πρόσφυγες, λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης. Στα συγκεκριμένα κέντρα, οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν προσωρινά, προκειμένου να γίνει αντικατάσταση των σκηνών με οικίσκους.  Μόλις τελειώσουν οι διαδικασίες, θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του σχεδιασμού, που αφορά στην υποδοχή.

“Παράλληλα, τρέχει η διαδικασία της προκαταγραφής όσων βρίσκονται στους καταυλισμούς. Αμέσως μετά, θα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε πιο στοχευμένες δράσεις για την καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού πληθυσμού, ενώ θα πρέπει να δούμε πού θα δημιουργηθούν οι μόνιμες  δομές”, αναφέρουν πηγές του Συντονιστικού. “Στην πρώτη φάση, έπρεπε να διαχειριστούμε άμεσα το τεράστιο πρόβλημα στέγασης που προέκυψε, μετά τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας. Δεν υπήρχε κανενός είδους διαχωρισμός. Τώρα, θα υπάρξει λεπτομερής σχεδιασμός και πιο στοχευμένες δράσεις. Ουσιαστικά, θέλουμε να υπάρξει πιο αποτελεσματική διαχείριση, με τρόπο που να έχει ωφέλη για τις τοπικές κοινωνίες”, προσθέτουν οι ίδιες πηγές. 

πηγή Εθνος.gr