Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 17η Διεθνή Έκθεση ALEXPO 2016

Το Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας άνοιξε χθες (24-6-2016) το απόγευμα τις πόρτες του, στις εγκαταστάσεις της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Αλεξανδρούπολης – ALEXPO 2016.

Για ακόμη μία φορά η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης με περίπτερο, το οποίο θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες της έκθεσης καθ’ όλη της διάρκεια λειτουργίας της, δηλαδή έως και την 28 Ιουνίου 2016, κατά τις ώρες 19:00 έως 24:00.

Η δράση αυτή εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ενημέρωση, την εξυπηρέτηση και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Ιδιαίτερη προτεραιότητα έχει δοθεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών και ιδιαίτερα των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας. Στους χώρους του περιπτέρου έχουν τοποθετηθεί εξομοιωτές ζώνης ασφάλειας και οδήγησης, δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες, μέσα από τη βιωματική μάθηση, να αντιληφθούν πρώτον τη σπουδαιότητα χρήσης της ζώνης ασφάλειας και δεύτερον την οδηγική συμπεριφορά ενός οχήματος σε διάφορες συνθήκες οδήγησης.

Οι επισκέπτες έχουν επίσης την δυνατότητα με τη βοήθεια έντυπου και ψηφιακού υλικού, αλλά και μέσα από διαπροσωπική επικοινωνία με τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκονται στους χώρους του Πληροφοριακού Κέντρου να ενημερωθούν για τα εξής θέματα:

  • ασφαλή χρήση του διαδικτύου από μεγάλους και παιδιά
  • ασφαλείς ηλεκτρονικές αγορές
  • ασφαλή χρήση του κινητού τηλεφώνου από παιδιά
  • σχολικό εκφοβισμό
  • πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης των παιδιών

Επιπλέον, στο χώρο του Πληροφοριακού Κέντρου παρουσιάζεται στους επισκέπτες η νέα μορφή αστυνόμευσης, ο θεσμός της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας, ο οποίος ξεκίνησε να επιχειρεί στις περιοχές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης τον προηγούμενο μήνα.

Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν χθες (24-6-2016) το απόγευμα, παρευρέθηκαν ο Γενικός Περιφερικός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Μενεξίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Παναγιώτης Κουτούζος και αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Γενικός Περιφερικός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα πραγματοποίησης παρόμοιων δράσεων από την Ελληνική Αστυνομία, ανέλυσε το περιεχόμενο της εν λόγω δράσης και ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Έβρου, το οποίο διοργανώνει την 17ης Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης – ALEXPO 2016, για τη φιλοξενία του Πληροφοριακού Κέντρου. πηγη faros-24.grEmoticonEmoticon