Με 32 συλλήψεις  και 29 απολογίες κατηγορουμένων έκλεισε η εβδομάδα «θρίλερ»μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που είχαμε στην υπόθεση της «Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης και Διακίνησης Ναρκωτικών»  μέσω αυτής.

Τέσσερις εκ των κατηγορουμένων έχουν κριθεί προφυλακιστέοι (οι 3 από την Αλεξανδρούπολη) με την κατηγορία της συμμετοχής σε Εγκληματική Οργάνωση με σκοπό τη Διακίνηση Ναρκωτικών.

Πρόκειται για έναν 42χρονο, έναν 41χρονο, έναν 37χρονο και έναν 26χρονο, με τον τελευταίο να έχει ήδη μεταφερθεί στις Δικαστικές Φυλακές της Κομοτηνής.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι 25 εκ των 32 ενώ όλοι, εκτός από δύο άτομα, καλούνται μέχρι το τέλος του μήνα να καταβάλουν τις εγγυήσεις που τους έχουν επιβληθεί, χρηματικά ποσά που κυμαίνονται από 1.000 – 10.000 ευρώ ανάλογα την κατηγορία που βαρύνει τον καθέναν από αυτούς.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει καταβληθεί κανένα χρηματικό ποσό, ενώ υπογραμμίζεται πως και στους 25 έχει επιβληθεί μεταξύ άλλων και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουνίου πρόκειται ν’ απολογηθούν τρεις ακόμη κατηγορούμενοι, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Πάντως και οι τέσσερις προφυλακιστέοι πρόκειται να μεταφερθούν στις Δικαστικές Φυλακές της Κομοτηνής, έως ότου η δικογραφία και οι απολογίες τους πάνε στον Εισαγγελέα Εφετών, απ’ όπου θα εξεταστούν εκ νέου και θα οριστεί δικάσιμος.

K. Καλεντερίδου

  πηγη   e-evros.gr