Συνελήφθη χθες (15-6-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε δασική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.  

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 32χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.  

Ακολούθως, ο δράστης εισήλθε στην Εγνατία Οδό, όπου ακινητοποίησε το όχημά του και μαζί με τον συνοδηγό τράπηκαν, πεζή, σε φυγή, σε παρακείμενη δασώδη έκταση.  

Άμεσα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και αναζητήσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα να συλλάβουν τον 32χρονο, πλην όμως δεν κατέστη εφικτός ο εντοπισμός του συνοδηγού, ο οποίος αναζητείται.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 32χρονου περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού, το οποίο και κατασχέθηκε.  

Κατασχέθηκαν επίσης ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.   πηγή e-evros.gr