Το κείμενο που θα διαβάσετε μπήκε ως παρένθετο σχόλιο σε ανάρτηση ενημέρωσης του β΄αντιπροέδρου της ΠΟΣΥΦΥ Π. Σβερώνη, αναφορικά με τιςνέες αποσπάσεις αστυνομικών στα νησιά. Πρόκειται για ένα κείμενο , όπως θα διαπιστώσετε, από ψυχής κι εκ βάθους καρδίας, στο οποίο συμπυκνώνεται η οικονομική "δυσανεξία" σε βαθμό ασφυξίας που προέρχεται από όλες τις προηγούμενες μισθολογικές περικοπές. 

"Πως τα καταφέρανε κάποιοι κυβερνώντες να παρακαλάνε οι συνάδελφοι να πάνε στα νησιά αφήνοντας πίσω τις οικογένειες τους για να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα από αυτά που μας έκοψαν.

Η τραγική ειρωνεία είναι οι ίδιοι συνάδελφοι που έβριζαν γιατί έχουν οικογένειες και δεν θέλουν να αποσπαστούν πριν λίγα χρονιά. Μας δίνουν το τυράκι και πενταροδεκαρες αφοί μας έχουν ξεζουμίσει πρώτα. Όχι δεν θέλω καμία απόσπαση ούτε τις πενταροδεκαρες σας κι ας χρωστάω παντού θέλω την ζωή που μου κλέψατε πίσω και την αξιοπρέπεια μου που θίγετε καθημερινό .

Με αναγκάσατε να διώξω ένα παιδί μετανάστη και σύντομα και το δεύτερο. Καιρός να κάνετε προσλήψεις συνοριοφυλάκων στα νησιά και να μην παίζετε με τις οικονομικές ανάγκες των συναδέλφων και με ανθρώπινες ψίχες.

κείμενο του Δημήτρη Ορλιακλή, μέλους στο δ.σ. της ΠΟΣΥΦΥ.

Πηγή: bloko