Διερευνητική επίσκεψη στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων στο Φυλάκιο Έβρου πραγματοποίησε εχτές ο διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) Β. Ελλάδας κ. Φαίδων Καλοτεράκης μαζί με μέλη της Υπάτης Αρμοστείας, με αφορμή την έρευνα που θέλει να ξεκινήσει ο ΟΗΕ το γραφείο Ενωμένων Εθνών για τα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα, προκειμένου να καταγραφεί η χρήση ουσιών στις πληθυσμιακές ομάδες.

Για αυτόν τον σκοπό σε δυο εβδομάδες περίπου αναμένεται να έρθει από την Βιέννη στην Θεσσαλονίκη και ο διευθυντής για τα ναρκωτικά του ΟΗΕ ο οποίος θα συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον κ. Καλοτεράκη στον σχεδιασμό του ΟΗΕ η έρευνα αυτή, είναι να γίνει σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ-ΚΙΒΩΤΟΣ και το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ.

«Περισταστικά παρουσιάζονται σε όλους τους προσφυγικούς καταυλισμούς σε όλα τα Κέντρα και το ΚΕΘΕΑ θα μπορούσε να βοηθήσει», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Καλοτεράκης και τόνισε πως η πρώτη επίσκεψη στο Φυλάκιο ήταν διερευνητική, ενώ παρόμοιες επισκέψεις θα γίνουν και σε άλλα Κέντρα πρώτης υποδοχής.

Πηγή: ΕΡΤ – Σύνταξη: Όλγα Ορφανίδου