Οι πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία, καθώς πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα μας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας σημείωσε πως οι οικογένειες που βρίσκονται στη χώρα μας δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία, αν και το κράτος έχει φροντίσει για τη λειτουργία σχολικών αιθουσών.

Συμπλήρωσε ότι περίπου χίλιοι ανήλικοι που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι ασυνόδευτοι, και η Αθήνα έχει ζητήσει από τους ευρωπαίους εταίρους να πάρουν όλα τα παιδία κάτω των δέκα ετών, ανεξάρτητα από το αν προέρχονται από τη Συρία ή άλλη χώρα.Αναφερόμενος στις προσφυγικές εισροές, σχολίασε ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία βοήθησε στη μείωση των αφίξεων, όμως αποσαφήνισε ότι ο ρόλος του απαιτεί να ανησυχεί διαρκώς, όχι μόνο για τη μελλοντική στάση της τουρκικής πλευράς, αλλά και για τις ενέργειες της Ευρώπης

Ο κ. Μουζάλας τόνισε πως ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να κάνει πολιτική καριέρα, καθώς το θέλει είναι να τιμήσει την Ελλάδα και όσους τον εμπιστεύτηκαν για το ρόλο του αρμόδιο μεταναστευτικής πολιτικής.

Σημείωσε ότι η συνεργασία του με την κυβέρνηση είναι όσο καλή μπορεί να είναι με κυβερνήσεις, προσθέτοντας ότι η εκκένωση της Ειδομένης ήταν ένα λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας

Πηγή: http://www.skai.gr