Είναι τελικά η αστυνομία μόνο μία; Πως σχολιάζουν οι συνοριακοί τη συνέντευξη της Τσιριγώτη

Με αφορμή τη συνέντευξη της κ. Τσιριγώτη στον Ελεύθερο Τύπο για το μεταναστευτικό, οι συνοριακοί θέτουν ένα ομολογουμένως κεφαλαιώδες ζήτημα για τη
συνεκτική λειτουργία του σώματος. Διαβάστε τι ακριβώς γράφουν.


Νίκος Μπαλούρδος, μέλος ένωσης συνοριακών Αττικής: Λέει η στρατηγός σε κάποιο σημείο ότι ξέρουμε ότι η Τουρκια έχει 3 επίπεδα ασφαλείας αστυνομία -λιμενικο- συνοριοφυλακή. Η Ελλάδα έχει μόνο 2 αστυνομία κ λιμενικό κ είναι η πρώτη χώρα υποδοχής μεταναστών στην Ευρώπη! Σε άλλο σημείο λέει μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου ότι εκτιμά το προσφυγικό να μας απασχολήσει κ την επόμενη δεκαετία, ρωταω λοιπόν ευθέως αν περιμένουμε αυξημένες μεταναστευτικές ροές για την επόμενη δεκαετία ποιες μόνιμες κινήσεις θα κάνουμε? Θα συνεχίζονται οι αποσπάσεις αστυνομικού προσωπικού με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται οι Υπηρεσίες τους ή θα προβουμε στο λογικό να προσλαβουμε συνοριοφυλακες? 


- Παναγιώτης Χαρέλας, πρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ: Γνωριζουμε πολυ καλά πως και η ηγεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ έχει γνώση για το τι πρεπει να γινει με την συνοριοφυλακή. Πρωτίστως όμως τον πρώτο λόγο έχει η πολιτική ηγεσία η οποια όμως όλα τα προηγούμενα χρόνια επηρεάζεται απο συνδικαλιστικές προτροπές και συμβουλές του τυπου πως "η αστυνομία είναι μία ". Και όλα αυτά για συνδικαλιστικές σκοπιμότητες. Όποιος δεν καταλαβαίνει, να το αναλύσουμε παραπάνω και με ονόματα. Εμεις πάντως τα καταλαβαίνουνε. Για αυτο δεν παμε μπροστά και θα εχουμε ένα επίπεδο ή δυο επίπεδα ασφαλείας και θα μας λείπει το βασικότερο : η Ελληνική Συνοριοφυλακή.

-  Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, πρόεδρος συνοριακών Έβρου: Βεβαίως έχει τον πρώτο λόγο η Πολιτική ηγεσία για προσλήψεις Συνοριακων Φυλακων και κυρίως στον Έβρο και στα νησιά του Βορείου Ανατολικου Αιγαίου. Δεν γίνεται οι συνάδελφοι να είναι συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι.. Εδώ στον Έβρο αν κάποια στιγμή τελειώσει το πρόγραμμα της Ασπίδας με τους αδαπανως συναδέλφους η φύλαξη των συνόρων μας θα είναι μηδενική.. Για αυτό εσείς εκεί στην Πολιτική Ηγεσία ακούστε μας ακούστε την κοινωνία που θέλει την Ελληνική Συνοριοφυλακη..

συνοριακόςΠροσληψεις συνοριακων φυλακων,κλαδος προστασιας συνορων και διωξης λαθρομεταναστευσης,συνεργασια και σε διεθνες επιπεδο καθως και ενταξη στην ευρωπα'ι'κη συνοριοφυλακη....αυτο επιτασει η Ε.Ε. στην οποια ανηκουμε,αυτο επιβαλουν οι συνθηκες,ελεγχος και συνεργασια μονο με πιστοποιημενους οργανισμους οπως ερυθρος σταυρος και γιατροι χωρις συνορα...ετσι δεν χρειαζεται ουτε το Νατο στο Αιγαιο και ειμαστε κυριαρχοι του πελαγους μας!!   πηγη bloko.gr


EmoticonEmoticon