Τραγωδία με μετανάστες νότια της Κρήτης - Σε εξέλιξη επιχείρηση

Επιβεβαιώθηκε δια στόματος υπουργού, η πληροφορία για νεκρούς από το ναυάγιο με τους εκατοντάδες μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στο ράδιο 9,84 της Κρήτης ανέφερε ότι έχουν βρεθεί τρεις νεκροί ενώ έχουν διασωθεί 302 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Οπως αναφέρει το neakriti.gr η τεράστια επιχείρηση από το λιμενικό της Κρήτης ξεκίνησε τα ξημερώματα όποτε και οι αρχές τέθηκαν σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού, μετά την πληροφορία ότι 75 ναυτικά μίλα νότια των Καλών Λιμένων έχει εντοπιστεί μεγάλο σκάφος 25 μέτρων μήκους το οποίο μεταφέρει 100άδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Να σημειωθεί και σύμφωνα πάντα με τον λιμενάρχη Ηρακλείου ότι δίπλα στο πλοίο που βυθίζεται ώρα με την ώρα έχουν σπεύσει μετά από σήμα του θαλάμου επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας 4 μεγάλα παραπλέοντα σκάφη από όπου και ρίχνουν σωσίβια στους ανθρώπους που έχουν πέσει στη θάλασσα για να τους σώσουν και εν συνεχεία να τους περισυλλέξουν.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 2 μεγάλα σκάφη ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού ,ένα αεροσκάφος ένα σούπερ πουμα και κάθε αλιευτικό μπορεί να βοηθήσει .

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους κυμαίνεται έως 500 ενώ εκτιμάται ότι λόγω ακριβώς του τεράστιου αριθμού των ανθρώπων που μεταφέρει βρίσκονται όλοι σε κίνδυνο.Ο συντονισμός γίνεται από το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας όπου μοναδική προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η διάσωση των 100άδων μεταναστών.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για εξεύρεση χώρου φιλοξενίας

Πλήρη κινητοποίηση έχει σημάνει και στις τοπικές αρχές για το που θα φιλοξενηθεί το νέο καραβάνι των προσφύγων όταν οι ίδιοι θα πατήσουν Κρήτη. 

Σύμφωνα με τον κ. Κουκιαδάκη έχει σημάνει συναγερμός σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ,απο ΕΚΑΒ, νοσοκομεία και κέντρα υγείας μέχρι αστυνομία ,στρατό και δήμους της Μεσαράς.

Και μπορεί το συντονισμό να έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει εφησυχασμός στους κόλπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, σύμφωνα και με το Δήμαρχο Φαιστού κ. Γιώργο Αρνουτάκη που είχε επαφή με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουκιαδάκη περιμένοντας και οι δύο από κοινού σήμα από την πολιτική ηγεσία για το που τελικά θα φιλοξενηθούν οι εκατοντάδες ψυχές.

Ο ίδιος υποστήριξε στο neakriti,.gr. ότι από την πλευρά του δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμος χώρος εντός των ορίων του δήμου του που θα μπορεί να ανοίξει και να δεχτεί τόσο κόσμο. πηγη Real.gr


EmoticonEmoticon