Πρωτοφανές περιστατικό στον Έβρο – Τούρκοι πυροβόλησαν πρόσφυγες

Με τραύματα από σκάγια στην πλάτη διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου ένας 16χρονος πρόσφυγας από τη Συρία. Τον 16χρονο σύμφωνα με τη μαρτυρία του, τον πυροβόλησαν Τούρκοι, ενώ βρίσκονταν στην ελληνική όχθη του Έβρου στην περιοχή του βιολογικού σταθμού του Διδυμοτείχου.

Ο 16χρονος είχε περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα από το Αιγαίο. Βλέποντας πως εγκλωβίζεται στη χώρα μας, αποφάσισε να επιστρέψει στην Τουρκία μέσω του Έβρου.
Μαζί με έναν 21χρονο ομοεθνή του αποφάσισαν να επιστρέψουν από τον Έβρο και συγκεκριμένα από την περιοχή του βιολογικού σταθμού του Διδυμοτείχου. Όταν έφτασαν στο ποτάμι κι ενώ ήταν σε ελληνικό έδαφος, όπως υποστήριξαν στην κατάθεσή τους, δύο Τούρκοι ψαράδες τους πυροβόλησαν με καραμπίνα.
Ο 21χρονος ο οποίος δεν τραυματίστηκε αναζήτησε βοήθεια, μέχρι που εντοπίστηκε από συνοριοφύλακες.
Όταν ο 16χρονος έφτασε στο νοσοκομείο οι γιατροί αφαίρεσαν από το σώμα του σκάγια.
Τα κίνητρα των Τούρκων ψαράδων παραμένουν άγνωστα, όπως και το αν πρόκειται για ψαράδες.
Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περιστατικά με λαθρέμπορους, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να περάσουν μετανάστες στη χώρα μας, έχουν πυροβολήσει εναντίον Ελλήνων αστυνομικών.
Το γεγονός ότι πυροβολήθηκαν πρόσφυγες και μάλιστα άνθρωποι οι οποίοι θέλησαν να επιστρέψουν στην Τουρκία, προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό.

πηγη thrakinea.gr