Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και η Τουρκική γλώσσα

Ολοκληρώθηκε την 1-6-2016 κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας στην τούρκικη γλώσσα. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.  

Η εν λόγω δράση εκπαίδευσης ξεκίνησε την 11-4-2016 και πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε τέσσερις εκπαιδευτικές σειρές. Τα σεμινάρια παρακολούθησαν συνολικά (44) αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, σημείο εισόδου – εξόδου της χώρας μας με την Τουρκία.  

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιελάμβανε την εξής θεματολογία :

  • Ιστορία και πολιτισμός της σύγχρονης Τουρκίας
  • Γραμματική της τούρκικης γλώσσας
  • Λεξιλόγιο – χρήσιμη ορολογία της τούρκικης γλώσσας
  • Προφορικός λόγος – εξάσκηση χρήσης της τούρκικης γλώσσας

Διδάσκοντες στα εν λόγω σεμινάρια αποτέλεσαν καθηγητές του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς επίσης και τελειόφοιτοι φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος υπό την εποπτεία των αρμόδιων καθηγητών.

Σκοπός του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η απόκτηση βασικών γνώσεων της τούρκικης γλώσσας από τους αστυνομικούς, οι οποίες θα τους βοηθήσουν κατά τη διενέργεια των αστυνομικών – διαβατηριακών ελέγχων.

Παρόμοιες δράσεις, σε συνεργασία με το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στο μέλλον. πηγη e-evros.gr

Σχόλιο border news :Κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα μας δίνει εφόδια για την εργασία μας. Ευελπιστώ να συνεχιστούν κάθε είδους εκπαίδευσεις γιατί έτσι γινόμαστε ακόμη καλύτεροι..


EmoticonEmoticon