«Από αυτή την εβδομάδα και μέχρι τέλος Ιουνίου, θα ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των υπηρεσιών ασύλου και στη Χίο και στη Σάμο που αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν, με στόχο να εξετάζονται 200 υποθέσεις την ημέρα σε όλα τα hot spot από το τέλος Ιουνίου και μετά» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης.Mέχρι τέλος Ιουνίου η κυβέρνηση στοχεύει να έχει αναπτύξει πλήρως σε όλα τα νησιά τις υπηρεσίες ασύλου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την έκρυθμη κατάσταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα hot spot.

Ο εκπρόσωπος τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, τόνισε, ότι, από αυτή την εβδομάδα και μέχρι τέλος Ιουνίου, θα ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των υπηρεσιών ασύλου και στη Χίο και στη Σάμο που αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν, με στόχο να εξετάζονται 200 υποθέσεις την ημέρα σε όλα τα hot spot από το τέλος Ιουνίου και μετά.

Ο κ. Κυρίτσης αναγνώρισε ότι δημιουργούνται προβλήματα από την μεγάλη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στα νησιά αλλά όπως είπε πέραν της επίσπευσης της διαδικασίας εξέτασης αιτημάτων ασύλου, δεν υπάρχει κάποιος άλλος σχεδιασμός για την αντιμετώπισή τους.

Πηγή: http://www.skai.gr