Oι μετανάστες και πρόσφυγες που εξακολουθούν να διαμένουν σε στέγαστρο περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά, ανέρχονται σε 1.223. Την Τετάρτη συνεργεία του ΟΛΠ απολύμαναν και καθάρισαν το εσωτερικό του κτηρίου της Πέτρινης Αποθήκης, το οποίο κλειδώθηκε.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διέψευσε αναφορές, 
σύμφωνα με τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν πρακτικές βίας με χρήση γερανού και σκοπό την εκκένωση της πέτρινης αποθήκης από πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην ανακοίνωση, το υπουργείο σημειώνει ότι η χρήση γερανού που έγινε από τον αρμόδιο φορέα καθαρισμού του λιμένα, κρίθηκε σκόπιμη ώστε να απομακρυνθούν καθ’ υπόδειξη των προσφύγων και των μεταναστών οι εγκαταλελειμμένες και μη χρησιμοποιούμενες σκηνές.

Την περασμένη Παρασκευή, ο επιβατικός σταθμός της πύλης Ε-1 καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε από συνεργεία του ΟΛΠ και έχει παραδοθεί στο επιβατικό κοινό. Οι μετανάστες που διέμεναν στον συγκεκριμένο χώρο μεταφέρθηκαν και αυτοί κάτω από το στέγαστρο περιμετρικά του λιμανιού.

Χθες Τετάρτη, 24 μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με πούλμαν σε κέντρο φιλοξενίας στα Οινόφυτα. Τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι σε οργανωμένα κέντρα υποδοχής της χώρας.

Πηγή: skai.gr