Τι φοβούνται οι αρχές στον Έβρο μετά την “κάθοδο” των 8

Φόβους για έλευση και άλλων πραξικοπηματιών από την Τουρκία εκφράζουν off the record οι αρχές του Έβρου. Ήδη χθες υπήρχε γενικότερη ετοιμότητα για την περίπτωση που θα έρχονταν και άλλα ελικόπτερα με πραξικοπηματίες ενώ καλά πληροφορημένη πηγή ανέφερε ότι λόγω της αστάθειας στην Τουρκία κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τις κινήσεις της τουρκικής κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών της γείτονος που συνηθίζουν να κάνουν "καταδρομικές" επιχειρήσεις ακόμα και σε ξένες χώρας. Μέσα σε αυτό το γενικότερο κλίμα, οι αρχές αιφνιδίασαν σήμερα με την απόφαση τους να μεταφέρουν στα δικαστήρια τους 8, πολλές ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο, πριν καλά καλά φτάσει η εισαγγελέας στο δικαστικό μέγαρο και χωρίς να γνωρίζουν τίποτα οι συνήγοροι των 8 τούρκων. Ήταν ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για απόφαση που πάρθηκε σε επίπεδο υψηλών κλιμακίων.

Μάλιστα έξω από το δικαστικό μέγαρο της Αλεξανδρούπολης πέρα από Έλληνες δημοσιογράφους, συγκεντρώθηκαν και αρκετά συνεργεία τουρκικών μέσων ενημέρωσης τα οποία όμως δε βρίσκονταν εκεί κατά την μεταφορά των 8 στο χώρο λόγω της αιφνιδιαστικής αλλαγής του προγραμματισμού.

Στο μεταξύ όπως μεταδίδουν τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης, από την ελληνική κυβέρνηση δίνεται η εικόνα γενικότερης επιφυλακής καθώς ανησυχούν για το ενδεχόμενο νέων επιπλοκών που μπορεί να παρουσιαστούν , με επανάληψη γεγονότων σαν αυτό με το ελικόπτερο.  Πηγή  alexpoli.grEmoticonEmoticon