Επαφές Μουζάλα στην Χίο για το μεταναστευτικό

Συναντήθηκε με τον δήμαρχο, τον αντιπεριφερειάρχη, την ηγεσία της αστυνομίας του νησιού και την ηγεσία του λιμενικού σώματος

Το μεταναστευτικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Χίο την Τετάρτη.

Ο κ. Μουζάλας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μανώλη Βουρνού, τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, την ηγεσία της αστυνομίας του νησιού και την ηγεσία του λιμενικού σώματος, ενώ επισκέφθηκε επίσης το νοσοκομείο και τον χώρο καταγραφής και ταυτοποίησης στη ΒΙΑΛ.

Ο αναπληρωτής υπουργός συζήτησε με τους αρμόδιους φορείς όλα τα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του θέτοντας σε προτεραιότητα τη βελτίωση των συνθηκών τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για τους κατοίκους του νησιού.

Κατά την συνάντηση με τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη, συζητήθηκαν προτάσεις για αποσυμφόρηση των χώρων φιλοξενίας, για τα ασυνόδευτα παιδιά, καθώς και τρόποι βελτίωσης της αστυνόμευσης.  Παράλληλα ο κ. Μουζάλας διαβεβαίωσε τους φορείς ότι προβλέπεται επιχορήγηση του Δήμου από την Πολιτεία.

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με ζημιές που έχουν προκληθεί από την επιβάρυνση του προσφυγικού, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι, παρόλο που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του, θα στηρίξει τα αιτήματα των κατοίκων προς τα αρμόδια υπουργεία. πηγη protothema.gr


EmoticonEmoticon