Μια μεγάλη συνάντηση για το προσφυγικό ζήτημα, ξεκινά σήμερα στη Μυτιλήνη. Ένα διεθνές συνέδριο με τη συμμετοχή ειδικών από όλο τον κόσμο, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν όλες οι διαστάσεις της ανθρωπιστικής κρίσης αυτής, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους, θεωρητικοί, αλληλέγγυοι και εθελοντές, ακτιβιστές διεθνούς δράσης, επιχειρησιακοί της διεθνούς εμπειρίας, από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, θα συναντηθούν για να συζητήσουν για την προσφυγική κρίση, τα αίτια και την εξέλιξή της.

Ανάμεσα τους οι Tariq Ali, Πακιστανός συγγραφέας και δημοσιογράφος, Dilar Dirik, Κούρδισα ακτιβίστρια και υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, Κώστας Λαπαβίτσας οικονομολόγος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρώην πρόεδρος της Βουλής, John Rees, Βρετανός πολιτικός ακτιβιστής, Francesca Coin, καθηγήτρια κοινωνιολογίας, που ερευνά τον αντίκτυπο της λιτότητας στην Ευρώπη, ο καθηγητής Γιώργος Πλειός και πολλοί άλλοι.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Cooperative Institute for Transnational Studies, το συνεργατικό αυτοδιαχειριζόμενο πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

Πηγή alexpoli.gr