Άμεση εκκένωση του Hotspot της Λέρου ζητά το δημοτικό συμβούλιο μετά τα επεισόδια

ην άμεση εκκένωση του κέντρου υποδοχής των μεταναστών στη Λέρο, αλλά και την απόδοση ευθυνών σε όσους πήραν τις αποφάσεις που οδήγησαν στα επεισόδια της Πέμπτης με μετανάστες, ζητάει με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλλιας δήλωσε πως το δημοτικό συμβούλιο ζητά να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που έδωσαν εντολή να παραμείνει υποστελεχωμένο και με λιγοστούς αστυνομικούς το κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Λέρο και σε εκείνους που δεν επέτρεψαν στους αστυνομικούς των ΜΑΤ να επέμβουν, ενώ βρίσκονταν από τις 22:30 το βράδυ στο νησί, την ώρα που η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου.Το δημοτικό συμβούλιο ζητά ακόμα την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών και την οριστική εκκένωση του κέντρου υποδοχής, στο οποίο άλλωστε έχουν καταστραφεί τα πάντα στο εσωτερικό του, μετά τα επεισόδια, και δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Λέρου.

Ο κ. Κόλλιας ζητά επίσης τη δίκαιη κατανομή των προσφύγων και μεταναστών, σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς δεν μπορούν να σηκώνουν το βάρος μόνο τέσσερα νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κατάσταση έχει πλέον ομαλοποιηθεί ωστόσο και σήμερα το πρωί υπήρξαν νέα επεισόδια, ανάμεσα στους μετανάστες και τους κατοίκους της Λέρου καθώς οι πρώτοι έκλεισαν το δρόμο, μη αφήνοντας τους ντόπιους να πάνε στους χώρους εργασίας τους.

Πηγή: skai.gr


EmoticonEmoticon