«Χρειαζόμαστε σε κάθε περίπτωση ένα Σχέδιο Β» δηλώνει στην γερμανική «Bild» ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και εκφράζει την «μεγάλη ανησυχία» της ελληνικής κυβέρνησης, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί ενδεχόμενης υπαναχώρησης της Τουρκίας από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προσφυγική κρίση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, να προετοιμαστεί για την περίπτωση που η Τουρκία ανοίξει και πάλι τα σύνορά της. Ο υπουργός ζήτησε επίσης περισσότερη προθυμία από τα κράτη-μέλη της ΕΕ σε ό,τι αφορά την υποδοχή προσφύγων: «Οι πρόσφυγες πρέπει να κατανεμηθούν εξίσου σε όλα τα κράτη-μέλη και όχι σε μεμονωμένα (κράτη)» δηλώνει ο κ. Μουζάλας.
Χθες πάντως, σε συνέντευξή του στην «Rheinische Post», ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η ΕΕ χρειάζεται ένα Σχέδιο Β, τόνισε ότι «πρέπει να παραμείνουμε σε ό,τι έχει συμφωνηθεί» και επισήμανε ότι απειλές και τελεσίγραφα δεν έχουν νόημα.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ