Στην κρύπτη βρίσκονταν στοιβαγμένοι 26 μετανάστες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είχαν πληρώσει από 200 ευρώ για τη μεταφορά τους

Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη μιας νταλίκας ο οποίος μετέφερε παράνομα μετανάστες από το Λιμάνι των Μεστών στην Χίο στον Πειραιά, προχώρησαν άντρες του Λιμενικού του νησιού.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα politischios.gr, τους τελευταίους μήνες απεγνωσμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί, προσπαθούν να φύγουν από τη Χίο με κάθε τρόπο.

Αντιγράφοντας πιστά πρακτικές του παρελθόντος -δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που κυκλώματα λειτουργούσαν ανεξέλεγκτα στο λιμάνι της Πάτρας μεταφέροντας παράνομα μετανάστες προς την Ιταλία- οι φερόμενοι ως μεταφορείς αποφάσισαν να καλύψουν την ανάγκη φυγής των απεγνωσμένων μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί από τον περασμένο Μάρτιο.

Η αποκάλυψη της δράσης τους έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου όταν λιμενικοί, αξιοποιώντας που είχαν, πληροφορίες πραγματοποίησαν έλεγχο σε μια νταλίκα που επρόκειτο να ταξιδέψει για τον Πειραιά από το λιμάνι των Μεστών με το πλοίο «Νήσος Σάμος». Σε κρύπτη εντόπισαν στοιβαγμένους 26 μετανάστες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είχαν πληρώσει από 200 ευρώ για τη μεταφορά τους.

Οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή του ιδιοκτήτη της νταλίκας, ενώ αναζητούν ένα ακόμη άτομο που φαίνεται να σχετίζεται με την υπόθεση. Πηγη:protothema.gr