Στη Μικρολίμνη των Πρεσπών, εκεί που άφησε τη τελευταία του πνοή πριν από τρεισήμισι χρόνια ο συνοριοφύλακας Ηλίας Κωστένης, θα βρεθούν το Σάββατο στις 27 του μήνα στα αποκαλυπτήρια του μνημείου ο αρχηγός της αστυνομίας αντιστράτηγος Κων. Τσουβάλας και ο γεν. γραμματέας δημόσιας τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, προκειμένου ν' αποδοθεί φόρος της τιμής στο νεκρό πάνω στο καθήκον αστυνομικό.

Tα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του αρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα το σημαντικό έργο ανάπλασης του οικισμού θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος. Ο Ηλίας Κωστένης τον Δεκέμβριο του 2013 τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος συνέπεια εγκληματικής ενέργειας. 

Το μνημείο του Αρχιφύλακα Κωστένη σχεδιάστηκε και φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Φίλιππο Καλαμάρα με δαπάνη του Δήμου Πρεσπών σε συνεργασία με το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγές από το περιβάλλον του κ. αρχηγού σημείωναν ότι ο κ. Τσουβάλας θεωρεί ανεπίτρεπτο και προσβολή να μην εκπροσωπηθεί η αστυνομία και το προσωπικό της στον πιο υψηλό αντιπροσωπευτικό βαθμό, όταν πρόκειται για εκδήλωση τιμής ενός αστυνομικού που έπεσε πάνω στο καθήκον, τονίζοντας ότι η καθαρά συμβολικού χαρακτήρα συμμετοχή, αποτελεί καθήκον και ιερή υποχρέωση.

Την πολιτική ηγεσία θα εκπροσωπήσει ο γεν. γραμματέας κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης.
.  
Πηγη:bloko.gr