Μετά από πολλές αναφορές συναδέλφων προς την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. που τα υπομνήματα τους απο αποσπάσεις έχουν εκκαθαριστεί και τους είχαν αποδοθεί μειωμένες αποζημιώσεις, ενημερωθήκαμε σήμερα αλλά και τις τελευταίες ημέρες για το αν έχουν επέλθει διαφοροποιήσεις στον τρόπο υπολογισμού των υπομνημάτων.

Ειδικότερα ενημερωθήκαμε σήμερα 23.8.2016 απο την Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών προγραμμάτων πως καμία διαφοροποίηση στον τρόπο υπολογισμού των υπομνημάτων δεν έχει επέλθει το τελευταίο διάστημα και πως πιθανές διαφοροποιήσεις θα οφείλονται στις υποβολές των παραστατικών απο τις διαχειρίσεις.

Επίσης με σημερινή διαταγή απο την ανωτέρω Υπηρεσία, κοινοποιείται η διαδικασία υποβολής ελέγχου της εκκαθάρισης των υπομνημάτων απο τους γενικούς διαχειριστές για ποσά τα οποία είναι αναντίστοιχα απο τα αιτούμενα της δαπάνης. Διαδικασία η οποία μπορεί να υποβληθεί εντός 10ημέρου.

Ως εκ τούτου, κάθε συνάδελφος μπορεί να διαπιστώσει απο την Υπηρεσία του, τι ποσό έχει αιτηθεί και τι ποσό έχει εκκαθαριστεί ώστε να γνωρίζει αν το υπόμνημά του υποβάλλεται στην ανωτέρω διαδικασία της σημερινής διαταγής.


Πηγή:posyfy.gr