Τη λήψη άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων για την αντιμετώπιση τυχόν νέου προσφυγικού κύματος από τις τουρκικές ακτές εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου, λόγω των αυξητικών τάσεων που παρουσιάζουν οι προσφυγικές ροές.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συγκαλέσει το προσεχές διήμερο διαδοχικές συσκέψεις με τους αρμόδιους υπουργούς, διακόπτοντας μάλιστα τις ολιγοήμερες διακοπές του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα», οι υπουργοί Μουζάλας και Βίτσας έχουν κληθεί να επεξεργαστούν σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, με το οποίο η Αθήνα θα απευθυνθεί πρωτίστως στους ευρωπαίους εταίρους.

Στόχος του κ. Τσίπρα είναι να προειδοποιήσει τους ευρωπαίους εταίρους ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε μία μεγάλη αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία, ως αποτέλεσμα της εσωτερικής κατάστασης στη γείτονα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Η Αθήνα ανησυχεί και για τον κίνδυνο να καταρρεύσει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το προσφυγικό.

Στα κυβερνητικά σχέδια περιλαμβάνεται και η άμεση μετακίνηση των πλεοναζόντων προσφύγων από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στα ηπειρωτικά κέντρα φιλοξενίας.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, καθώς η αύξηση που παρουσιάζουν οι προσφυγικές ροές, είναι εντός ορίων.

Πηγή: skai.gr

www.skai.gr
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συγκαλέσει το προσεχές διήμερο διαδοχικές συσκέψεις με τους αρμόδιους υπουργούς, διακόπτοντας μάλιστα...