Η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας συνεχίζεται με «γρήγορους» ρυθμούς - Περισσότερες επιστροφές έχουν προγραμματιστεί για τις «επόμενες ημέρες και εβδομάδες»

Στις 25 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η τελευταία επιστροφή μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, σύμφωνα με την αρμόδια για ζητήματα Μετανάστευσης εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό.
 
Όπως ανέφερε η ίδια, η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για την παράλληλη επανεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία και την επιστροφή στην Τουρκία μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα συνεχίζεται με «γρήγορους» ρυθμούς, ενώ περισσότερες επιστροφές έχουν προγραμματιστεί για τις «επόμενες ημέρες και εβδομάδες».
 
Η κ. Μπερτό πρόσθεσε πως στα εν λόγω ζητήματα, επίσης, συνεχίζεται η συνεργασία με τις τουρκικές Αρχές, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καθώς και με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, που διενεργεί ένα πρόγραμμα εθελούσιας επιστροφής μεταναστών από την Ελλάδα, ενώ επανέλαβε πως από τους περίπου 480 που έχουν επιστραφεί μόνο δύο είχαν καταθέσει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα, η οποία απορρίφθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ