Επικαλούμενη υψηλόβαθμους κυβερνητικούς κύκλους ισχυρίζεται ότι οι εξαφανισμένοι είναι πολύ περισσότεροι, ξεπερνούν τους 10.000 πρόσφυγες.

«Το πόσο σημαντικές είναι αυτές οι πληροφορίες φαίνεται από την περίπτωση δύο τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που συμμετείχαν στις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι», αναφέρεται στο άρθρο. «Ο Αλγερινός Αντέλ Χαντάντι και ο Πακιστανός Μουχάμεντ Ουζμάν ταξίδεψαν από την πόλη Ράκα, προπύργιο της τρομοκρατικής οργάνωσης ως πρόσφυγες προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

Πιθανότατα αυτοί οι εξαφανισμένοι πρόσφυγες να εγκατέλειψαν ιδίοις δυνάμεις τα hot spot», αναφέρεται στο δημοσίευμα. «Δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι άνθρωποι που κάτω από επικίνδυνες συνθήκες πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς, θα τους συγκρατήσουν φράχτες ή τα σύνορα της Ευρώπη, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων κυβερνητικών κύκλων».

 Στο δημοσίευμα τίθεται το ερώτημα γιατί η ελληνική κυβέρνηση στις επίσημες δηλώσεις της κατεβάζει τον αριθμό των εξαφανισμένων προσφύγων. «Διότι, μεταξύ άλλων, δεν θέλει να παραδεχθεί ότι έχει χάσει τον έλεγχο της διαδικασίας ταυτοποίησης και παρακολούθησης των προσφύγων», καταλήγει η εφημερίδα.

Πηγή: skai.gr