Αριθμ.  Πρωτ. 13/2016                                                                                Θεσσαλονίκη, 15/09/2016

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Σύλληψη Υπαρχιφύλακα και ιδιώτη για παραβάσεις της νομοθεσίας για ναρκωτικά, πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά

     Με αφορμή τη σύλληψη ενός συναδέλφου και ενός επιχειρηματία στην Καστοριά (13 Σεπτεμβρίου 2016) κατά την διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της Ομάδας Πρόληψης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τ.Σ.Φ Μεσοποταμίας  και μετά από την έκταση που έλαβε στα μέσα Μ.Μ.Ε., η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιες εγκληματικές ενέργειες.

     Η μια όψη του περιστατικού για τη συμμετοχή του συναδέλφου σε παραβατικές πράξεις είναι καταδικαστέα, η άλλη όψη όμως, μας κάνει περήφανους διότι η Αστυνομία κατά κανόνα πραγματοποιεί την αυτοκάθαρσή της, τολμώντας και ελέγχοντας κάθε πολίτη και ένστολο, πέρα από κάθε ιδιότητα και τον οδηγεί στην δικαιοσύνη.

     Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. συγχαίρει τους συναδέλφους που απέδειξαν για ακόμα μια φορά πως η Αστυνομία είναι παρόν στα σύνορα, στην κοινωνία και δεν χαρίζεται σε κανέναν, προάγοντας το αίσθημα ασφάλειας.