Άγρια νύχτα βίωσε η Λέσβος. Ο πολύμηνος εγκλεισμός χιλιάδων ανθρώπων σ' έναν χώρο φτιαγμένο για τους μισούς απ' όσους κλήθηκε να εξυπηρετήσει, οι προαναγγελθείσες εξεγέρσεις, οι συγκρούσεις ανάμεσα στις εθνικές ομάδες των προσφύγων και των μεταναστών ήταν οι αιτίες για την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών στο hot spot της Μόριας.

Άνθρωποι από διάφορες εθνικές ομάδες προσφύγων και μεταναστών που εδώ και μήνες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί συγκρούονταν και έκαιγαν ο ένας τις σκηνές του άλλου, μαζί με όλα τους τα υπάρχοντα

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας μαίνονταν οι συγκρούσεις μέσα κι έξω από τις κτηριακές εγκαταστάσεις. Άνθρωποι από διάφορες εθνικές ομάδες προσφύγων και μεταναστών που εδώ και μήνες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί συγκρούονταν και έκαιγαν ο ένας τις σκηνές του άλλου, μαζί με όλα τους τα υπάρχοντα. Κάποια στιγμή οι εστίες φωτιάς εξαπλώθηκαν έξω από το hot spot, κάνοντας στάχτη δεκάδες στρέμματα κτημάτων με ελιές. Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες εγκατέλειψαν το hot spot και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Άραβες κατευθύνθηκαν προς την πόλη, όμως στη διασταύρωση της Παναγιούδας τούς σταμάτησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Την ίδια στιγμή, Αφρικανοί κινήθηκαν προς τη Μόρια ώστε μέσω του χωριού να βρεθούν στη Μυτιλήνη. Στην είσοδο όμως της Μόριας τούς περίμεναν αστυνομικοί μαζί με πολίτες που τους απαγόρευσαν να περάσουν μέσα από το χωριό. Πολλοί από αυτούς κινήθηκαν τότε προς τη Μυτιλήνη μέσω της εθνικής οδού στη Λάρσο, διανύοντας με τα πόδια περίπου 25 χλμ.


Περίπου τα μεσάνυχτα οι φωτιές έσβησαν και, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή των ζημιών, καταστράφηκε περίπου το 60% των εγκαταστάσεων. Πηγή:zougla.gr