Πριν από δύο χρόνια, ο ... "αλχημιστής" Δένδιας εν μια νυκτί κατάργησε διαγράφοντας τις 6.500 κενές οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. φέρνοντας ίσα βάρκα ίσα νερά τις θεωρητικές ανάγκες των υπηρεσιών με την υπάρχουσα δύναμη.


Χθες, ρωτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας, αντιστράτηγος Κ. Τσουβάλας, αν η αναδιοργάνωση συμβαδίζει με την εκμεταλλεύσιμη δύναμη, ή αν παρατηρηθούν πριν από τα εγκαίνια κενά και λειτουργικές δυσχέρειες.

Ο κ. αρχηγός, αποκάλυψε πως έχει δοθεί εντολή σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις να καταρτίσουν πλάνο εξορθολογισμένου οργανογράμματος με βάση την αναδιάταξη των υπηρεσιών για να διαπιστωθεί αν υπάρχει επάρκεια προσωπικού, ενώ έκανε γνωστό, ότι εφεξής όλοι οι νεοεξερχόμενοι αστυνομικοί θα ξεκινούν την υπηρεσιακή καριέρα τους από την Αθήνα και θα παίρνουν μεταθέσεις για την περιφέρεια με γνώμονα τον επίσης νέο σχετικό κώδικα.

Ακολούθησε σχετική ερώτηση του bloko.gr προς τον κ. Τόσκα, στην περίπτωση που προκύψουν ακόμη και δυσαναπλήρωτα με το μοντέλο διοίκησης κενά, αν θα υπάρξουν προσλήψεις φρουρών ή συνοριακών, για να εισπράξουμε ως απάντηση πως τέτοιο ζήτημα δεν τέθηκε, δεν τίθεται και ούτε πρόκειται να τεθεί.
Πηγή:bloko.gr