Τρεις χιλιάδες θέσεις εργασίας στα σύνορα με τη Σερβία προκηρύσσει η Ουγγρική αστυνομία με καλό μισθό και προοπτικές αύξησης σε δυο μήνες.

Οι «κυνηγοί των συνόρων» θα δώσουν χέρι βοηθείας στους 10.000 στρατιώτες και αστυνομικούς οι οποίοι περιπολούν πίσω από τον φράκτη που κρατάει έξω από την χώρα πρόσφυγες και μετανάστες.  

Οι νέες στρατολογήσεις, όπως και οι εν ενεργεία ένστολοι θα φέρουν πιστόλια με πραγματικές σφαίρες, σπρέι πιπεριού, γκλομπς, χειροπέδες και προστατευτικό εξοπλισμό.

Οι νέοι φρουροί θα αρχίσουν δουλειά τον Μάιο. Θα εκπαιδευτούν για έξι μήνες, πρέπει μεταξύ άλλων να είναι άνω των 18 ετών, φυσικά Ούγγροι πολίτες, σε καλή φυσική κατάσταση και να περάσουν σχετικό ψυχολογικό τεστ. 

Ο μισθός τους θα είναι 484 ευρώ για τους πρώτους δυο μήνες και στη συνέχεια θα αυξηθεί περίπου στα 710 ευρώ.

Η προκήρυξη των θέσεων εργασίας συμπίπτει με την μαζική καμπάνια που έχει ξεκινήσει ο πρωθυπουργός Βίκτορ 'Ορμπαν και η δεξιά κυβέρνηση του ενόψη του δημοψηφίσματος της 2ας Οκτωβρίου.

Το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι ψηφοφόροι είναι εάν αντιτίθενται ή εάν συμφωνούν με την πρόταση της Κομισιόν για τις ποσοστώσεις στην επανεγκατάσταση 160.000 προσφύγων μεταξύ των χωρών-μελών. 

Ο αριθμός των προσφύγων που θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση να δεχθεί η Ουγγαρία είναι μόλις 1.300 άτομα.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά πρόσφυγες μόνο από τη Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία. 

Προς το παρόν η Βουδαπέστη επιτρέπει σε 30 πρόσφυγες να περνάνε τα σύνορα στις λεγόμενες «ζώνες τράνζιτ».

Εκατοντάδες άλλοι περιμένουν από την άλλη πλευρά, στο έδαφος της Σερβίας αν και ο αριθμός τους μειώνεται το τελευταίο διάστημα. 

 Πηγή:policenet.gr