Η 45χρονη γυναίκα εντοπίστηκε στο hot spot της Μόριας - Ξυλοκοπήθηκε Αιγύπτιος από τέσσερα άτομα

Ήταν και η ίδια παράτυπη μετανάστρια, αλλά οι περιορισμοί διαμονής που της είχαν επιβληθεί από τις αστυνομικές αρχές της Λέσβου δεν εμπόδιζαν την 45χρονη από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό να εξασφαλίζει πλαστά διαβατήρια και αιτήσεις ασύλου τα οποία πωλούσε σε πρόσφυγες!

 Με τη βοήθεια αγνώστων προς το παρόν συνεργών της, η Αφρικανική παραλάμβανε από περιοχές της Αττικής ταξιδιωτικά έγγραφα που ήταν πλαστά ή άνηκαν σε άλλους αλλοδαπούς και «όργωνε» την ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης αναζητώντας ενδιαφερόμενους αγοραστές που τα χρυσοπλήρωναν για να μπορέσουν να φύγουν από το νησί!

 Άνδρες της Ασφαλείας εντόπισαν την 45χρονη σε ένα από τα hot spots όπου φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες και βρήκαν πάνω της επτά δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, άλλα πλαστά και άλλα γνήσια που άνηκαν σε αλλοδαπούς και εξετάζεται αν τους τα είχαν κλέψει ή τα πούλησαν στο κύκλωμα! 

 Όπως προέκυψε από την προανάκριση, η Κογκολέζα έκανε αυτή τη δουλειά τουλάχιστον δυο μήνες και είχε αποκομίσει μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι αστυνομικοί ερευνούν πόσοι αλλοδαποί προμηθεύτηκαν παρόμοια έγγραφα, ενώ η 45χρονη οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης με κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, πλαστογραφία και παραβίαση των περιορισμών διαμονής. 

Επίθεση εναντίον 30χρονου
 
Επίσης χθες το απόγευμα, καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης, περιστατικό τραυματισμού ενός 30χρονου Αιγύπτιου σε δρόμο της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με την καταγγελία, την 1η Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα, τέσσερα άτομα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, επιτέθηκαν στον 30χρονο, με ξύλινα και μεταλλικά αντικείμενα, τραυματίζοντάς τον σε διάφορα σημεία του σώματός του.