Ο Επίτροπος Μετανάστευσης απηύθυνε έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία για να σταματήσουν και οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη 

Στην αναγκαιότητα τερματισμού του συριακού πολέμου, προκειμένου η Ευρώπη να σταματήσει να δέχεται «έντονες προσφυγικές ροές», εστίασε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στο CNN.

Απευθύνοντας έκκληση για την οριστική κατάπαυση του πυρός στη Συρία, ο Επίτροπος εκτίμησε ότι «όσο αυτή η γωνιά του πλανήτη φλέγεται», η Ευρώπη θα καλείται να διαχειρίζεται τις αυξανόμενες προσφυγικές ροές.

«Πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια από κοινού - η Ευρωπαϊκή Ένωση, η διεθνής κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη - για να βρούμε αποτελεσματικές λύσεις» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη συνέχιση της εφαρμογής της συμφωνίας με την Τουρκία, αναγνώρισε ότι αυτή έχει συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό των αφίξεων στο Αιγαίο.

Ωστόσο, κάλεσε τα κράτη - μέλη να επιδείξουν περισσότερη υπευθυνότητα και μεγαλύτερη έμπρακτη στήριξη στις χώρες που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Βουλγαρία.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, επισήμανε ότι στην ελληνική επικράτεια αυτή τη στιγμή, βρίσκονται 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες. «Οι Έλληνες επέδειξαν υψηλό φρόνημα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας» σημείωσε και ανέφερε ότι η Κομισιόν έχει διαθέσει στην Ελλάδα χρηματοδοτική στήριξη, σχεδόν 1 δισ. ευρώ.https://youtu.be/ZUVT9IB2dHw Πηγη:protothema.gr