Συνελήφθησαν την 15-10-2016 το βράδυ, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 26 ετών και τρεις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 25 και 21 ετών και ένας 25χρονος υπήκοος Συρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών, καθώς και για πλαστογραφία, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους πέντε (5) δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, σε ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 33χρονο και επιβαίνοντες τους άλλους τέσσερις δράστες, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο πίσω μέρος του οχήματος, 75 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 105.261 γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο 33χρονος οδηγός, κατείχε και επέδειξε μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, καθώς και ότι ο 21χρονος υπήκοος Αφγανιστάν είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, η πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και έντεκα (11) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας.

πηγή:policenet.gr