Δεν έχουν τέλος οι ανακοινώσεις των Αστυνομικών Αρχών πλέον για συλλήψεις διακινητών στον Έβρο. Πέρα από τις συλλήψεις στη στεριά, κάθε εβδομάδα σχεδόν πλέον έχουμε και αφίξεις από τη θάλασσα. Οι συνοριοφύλακες έχουν κρούσει εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου όταν μετά από μια προσωρινή υποχώρηση των ροών, οι διακινητές άρχισαν και πάλι να χρησιμοποιούν τον Έβρο ως πέρασμα, χρησιμοποιώντας μάλιστα και νέα μονοπάτια για να εντοπίζονται δυσκολότερα.

Παρά όμως τα ίδια τα γεγονότα που "μιλούν" μόνα τους… Η ενίσχυση των συνοριοφυλάκων με νέο πιο σύχγρονο τεχνικό εξοπλισμό, παραμένει εξαγγελία στα λόγια…

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθησαν χθες  το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αρδανίου -Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις Έλληνες, ηλικίας 49, 41 και 41 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς δεκαπέντε μη νόμιμων μεταναστών, υπηκόων Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες, να επιβαίνουν σε δύο οχήματα (1 Ι.Χ.Ε. και 1 Ι.Χ.Φ.), τα οποία είχαν σταθμεύσει σε σημείο της Εθνικής Οδού, προκειμένου να επιβιβάσουν δεκαπέντε 15)μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους προωθήσουν, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν τα οχήματα ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

πηγή:alexpoli.gr43