Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει τη ΝΔ πίσω από τις ακροδεξιές αντιδράσεις στο προσφυγικό

Υπάρχει μία σκιά στο προσφυγικό από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ενώ επισήμως εμφανίζεται υπεύθυνη, συναινετική κτλ. σε πολλές περιοχές όπου υπάρχουν φαινόμενα ακροδεξιών συμπεριφορών, αν δεν είναι από πίσω, συμπαρίσταται και υποδαυλίζει, τόνισε ο κ.Κυρίτσης στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο».

Επίσης, ασκεί κριτική στην Αθήνα για θέματα που γνωρίζει πολύ καλά ότι θα πρέπει να στραφεί προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που αποτελεί την πλειοψηφία των δυνάμεων στην ΕΕ που έχουν επιβάλει το γενικό περίγραμμα των πολιτικών που εφαρμόζονται.

Ο κ.Κυρίτσης σχολίασε και την στάση του ΠΑΣΟΚ και τις δηλώσεις της κ.Γεννηματά για το προσφυγικό, για την οποία είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ κάνει ένα είδος αντάρτικου στον εαυτό του... όσο περισσότερο κολλάει στη ΝΔ, σε επίπεδο ηγεσίας και κορυφαίων στελεχών... τόσο κάνει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ από αριστερά... είναι λίγο περίεργο... ας κάνουν κριτική απο αριστερά, χρήσιμο είναι».

Σχολιάζοντας τις νέες εντάσεις σε hotspot όπως χτες στη Μυτιλήνη, ο κ.Κυρίτσης σημείωσε ότι είναι αναμενόμενο η ματαίωση των προσδοκιών των ανθρώπων και η πολύμηνη παραμονή σε συνθήκες περιορισμού και κακουχίας δεν αρέσουν σε κανέναν, γι' αυτό αγανακτούν, εξεγείρονται. «Φροντίζουμε και προσπαθούμε η κατάσταση να είναι κατά το δυνατόν ανεκτή», στην διατροφή, την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, τις υποδομές υγιεινής, ενώ γίνεται προσπάθεια κάποιοι να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο κ.Κυρίτσης εξάλλου σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα, όταν χώρες που επηρεάζουν την συνολική στάση της Ευρώπης στο προσφυγικό θα είναι σε προεκλογική περίοδο, αναμένεται να υπάρξουν περισσότερα προβλήματα, λόγω της εκμετάλλευσης του θέματος.

«Τα χρόνια της κρίσης ο ακροδεξιός λαϊκισμός χρησιμοποίησε το προσφυγικό σαν εργαλείο ενοχοποίησης των χωρών του Νότου», όπως είπε, ενώ υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια των κρίσεων η επίκληση του «κακού ξένου» χρησιμοποιείται για να συσπειρωθεί ο λαός γύρω από πολιτικούς φορείς που αλλιώς έχουν χάσει τη νομιμοποίησή τους. Πηγη

:protothema.gr