Συνελήφθησαν στην Καβάλα 4 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 6 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (8-11-2016) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Θεσσαλονίκης στο ύψος του Νομού Καβάλας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 33, 33, 19 και 18 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Ινδίας.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο (2) δράστες, ηλικίας 33 και 19 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν οι άλλοι δύο δράστες, ηλικίας 33 και 18 ετών, με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο 33χρονος, οδηγός του οχήματος που μετέφερε τους μη νόμιμους μετανάστες, δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς.

Πλησίον του κόμβου Μουσθένης, το όχημα του δράστη εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ο 33χρονος το εγκατέλειψε και στην προσπάθειά του να διαφύγει πεζός τραυματίστηκε, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 18χρονο, συνοδηγό και συνεργό του 33χρονου, ενώ διαπίστωσαν ότι οι τέσσερις (4) δράστες, προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Πηγη:evros24.gr


EmoticonEmoticon