Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. συνεχίζοντας τις επαφές με το προσωπικό που υπηρετεί στα σύνορα, βρέθηκε στον Εβρο όπου αντιπροσωπεία της συναντήθηκε  με την πολιτική και φυσική ηγεσία. Παραθέτουμε το σχετικό ενημερωτικό της ΠΟΣΥΦΥ : 

" Αντιπροσωπεία της  Ομοσπονδίας την περασμένη βδομάδα, επισκέφθηκε Υπηρεσίες και συναδέλφους στον Έβρο προκειμένου να ακούσει προβληματισμούς αλλά και ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους.
Η Ομοσπονδία είχε παράλληλα συναντήσεις στην Αλεξανδρούπολη με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη, τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Ιωάννη  Διαμαντόπουλο, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ταξίαρχο κ. Νικ Μενεξίδη, τον Αστυνομικό Διευθυντή της ΔΑ Αλεξανδρούπολης κ. Παναγιώτη Κουτούζο και στην Ορεστιάδα με τον αναπλ. Αστυνομικό Διευθυντή Ορεστιάδος κ. Χαράλαμπο Ελευθεριάδη. Είχε συναντήσεις επίσης με τους Διοικητές των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης του Έβρου.
Ειδικότερα, μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τοπικής Ένωσης, συναντήθηκε με συναδέλφους  που υπηρετούν τόσο στην ΔΑ Αλεξανδρούπολης όσο και της ΔΑ Ορεστιάδος. Ενημερώθηκε άμεσα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τον προβληματισμό τους για την εξέλιξη του σχεδίου «ΑΣΠΙΔΑ».  Μείζον ζήτημα  ο εξοπλισμός των συναδέλφων, η ενίσχυση με νέους αξιωματικούς των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης, οι θερμικές κάμερες αλλά και τα οχήματα.
Η μεγάλη έξαρση των ροών όπως αυτή διαφαίνεται από τα επίσημα δεδομένα αλλά και των λαθροδιακινήσεων που συλλαμβάνονται καθημερινά,  απαιτούν  την διατήρηση της ενισχυτικής δύναμης σε όλο τον Έβρο αλλά και την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Μπορεί η ανάσχεση των ροών να επιτυγχάνεται και η φύλαξη των συνόρων να διατηρείται στο μέγιστο βαθμό, όμως αυτή την προσπάθεια των συναδέλφων οφείλει να την ενισχύσει η Ηγεσία τόσο με την άμεση αντικατάσταση των θερμικών καμερών με νέες και σύγχρονες όσο και  με οχήματα.
Υποχρέωση μας όμως, να επιβραβεύσουμε και τη  μακροχρόνια προσπάθεια διοικητών και συναδέλφων στο ΤΣΦ Χειμωνίου και Διδυμοτείχου που κατάφεραν να δημιουργήσουν στις Υπηρεσίες αυτές ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με την αναμόρφωση των κτηριακών εγκαταστάσεων. Ειδικότερα διαπιστώσαμε στην Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου που κάποτε η Ομοσπονδία είχε καταγγείλει για τις κάκιστες κτηριακές εγκαταστάσεις την πλήρη αναμόρφωση του χώρου με πρωτοβουλία της Διοίκησης και των συναδέλφων. Η μακροχρόνια προσπάθεια της Διοίκησης και η εξασφάλιση κονδυλίων για την αναμόρφωση του χώρου και του ΤΣΦ Χειμωνίου σήμερα επέφερε ανθρώπινες και ασφαλείς εργασιακές συνθήκες.
Η Ομοσπονδία επανέφερε το ζήτημα της αναγκαιότητας όχι μόνο διατήρησης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης σε όλο τον Έβρο αλλά και της αναβάθμισής τους με τη δημιουργία ξεχωριστής Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην οποία θα υπάγονται όλες οι συσχετιζόμενες Υπηρεσίες όπως ισχύει σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Αδιανόητο να πιστέψουμε σε κάθε «αναδόμηση» της συνοριακής φύλαξης με κατάργηση Τμημάτων στα σύνορά μας. Η αναβάθμιση τονίσαμε και στον Υπαρχηγό αλλά και στον Γενικό Γραμματέα μπορεί να επέλθει και μόνο με την δημιουργία της προτεινόμενης δομής και σε καμία περίπτωση με καταργήσεις ή μετατροπές τους σε «γραφεία μετανάστευσης».   "