Ανασύρθηκαν σώοι και ασφαλείς από τις λιμενικές αρχές - Σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Νεάπολης για τον εντοπισμό ιστιφοφόρου

Μετά από πολύωρη παραμονή μέσα στα παγωμένα νερά, κατάφεραν τελικά να ανασυρθούν σώοι και ασφαλείς από τις λιμενικές αρχές.

Ο λόγος για τους δεκάδες μετανάστες που είχαν εντοπιστεί το απόγευμα της Δευτέρας να πλέουν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυθήρων και Χανίων.

Για την ανάσυρσή τους είχε κινητοποιηθεί περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος, το πλήρωμα του οποίου εντόπισε 45 μετανάστες στην περιοχή «Ξηροποτάμου», βορειοανατολικά των Αντικυθήρων.

Οι μετανάστες πρόκειται να μεταφερθούν σήμερα το πρωί με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ» Ν.Π. 11732 στη Νεάπολη Βοιών.

Σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Νεάπολης για τον εντοπισμό ιστιφοφόρου

Στο μεταξύ, έρευνες είναι σε εξέλιξη και στη θαλάσσια περιοχή Νεάπολης Βοιών-Κυθήρων για τον εντοπισμό ιστιοφόρου σκάφους που από χθες βράδυ ζήτησε συνδρομή μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112 και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επιβαίνει άγνωστος αριθμός μεταναστών και προσφύγων.

Η επιχείρηση εντοπισμού του ιστιοφόρου ξεκίνησε σήμερα το πρωί καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή εμπόδισαν τη διεξαγωγή των ερευνών από τα πλωτά του λιμενικού. Πηγη:protothema.gr