ΠΟΣΥΦΥ : Πρωτοβουλία ενημέρωσης σε κόμματα και φορείς για το κλείσιμο των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης & Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης    Σε Έκτακτο Γενικό Συμβούλιο προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.) στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων αλλά και εκπροσώπους κομμάτων. Στις εργασίες του Συμβουλίου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Αρχηγείου της  ΕΛ.ΑΣ.  και των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας, των ΑΝ.ΕΛ. και της Ένωσης Κεντρώων.  Σκοπός όπως αναφέρεται στην Ανακοίνωσή τους, η κατάθεση της ανησυχίας τους και του προβληματισμού τους καθώς για πρώτη φορά από τη σύσταση των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης από το 2000, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφασίζει με Προεδρικό Διάταγμα να κλείσει τέτοιες Υπηρεσίες υποβαθμίζοντας το έργο και την αποτελεσματικότητα τους, συστήνοντας - όπου κλείνει - "γραφεία διαχείρισης μετανάστευσης" στα ήδη υπάρχοντα Αστυνομικά Τμήματα. 
Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. διατείνεται πως με καταργήσεις υπηρεσιών και την μετατροπή τους σε γραφεία μέσα σε μια γενικευμένη δομή όπου οι αρμοδιότητες είναι η αστυνόμευση και τα μέτρα τάξης  θα έχει ως συνέπεια το προσωπικό αυτό να πάψει να ασχολείται με τη συνοριακή φύλαξη και τους αλλοδαπούς. Σε μια εποχή που η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή είναι πλέον γεγονός και η εξειδίκευση είναι απαραίτητη, η ηγεσία επιλέγει τη γενίκευση σε ένα προσωπικό που προσλήφθηκε με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και υπηρετούσε έως τώρα σε ένα συγκεκριμένο και τόσο σπουδαίο αντικείμενο.   "Είμαστε από τις τελευταίες χώρες της Ευρώπης που δεν έχουμε εθνική συνοριοφυλακή αλλά πρώτες σε είσοδο μεταναστών στην Ευρώπη" αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Το προωθούμενο Προεδρικό Διάταγμα καταργεί και παράλληλα συγχωνεύει και συστήνει "γραφεία διαχείρισης μετανάστευσης " στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Έβρου ( Τ.Σ.Φ. Τυχερού),  Σερρών, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Γρεβενών, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας. 
    Με απόφαση της η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης με υπομνήματα αλλά και συναντήσεις άμεσα με όλα τα κόμματα και τους αρμόδιους φορείς για το θέμα κάνοντας γνωστές τις σοβαρές συνέπειες που εκτιμά πως θα έχει η υλοποίηση αυτής της απόφασης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 
   
www.bordernews.gr


EmoticonEmoticon