Τέσσερα άτομα, μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα πρόσφυγες στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στον Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Πρόκειται για δύο Αφγανούς ηλικίας 31 ετών και δύο Έλληνες 32 και 36 ετών. Επιπλέον, αναζητούνται τουλάχιστον τέσσερις αλλοδαποί συνεργοί τους.


Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση ατόμων που διακινούσαν παράνομα πρόσφυγες από την Τουρκία προς τη Σάμο κι από κει στην Αθήνα.

Οι δράστες κατελήφθησαν στον Πειραιά να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο-προπομπό και να μεταφέρουν 20 πρόσφυγες, 13 Ιρακινούς και επτά Ιρανούς, μέσα σε φορτηγό, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη πίσω από το κουβούκλιό του.

Όπως προέκυψε, οι δύο Αφγανοί είχαν τον βασικό ρόλο στην οργάνωση της μεταφοράς, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αποτελούν μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργεί με βάση την Τουρκία και προωθεί παράνομα πρόσφυγες στο εσωτερικό της Ελλάδας, αποκομίζοντας από 1.000-1.200 ευρώ ανά άτομο.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τη διασύνδεση των διακινητών και των μεταφορέων σε παρόμοιες περιπτώσεις προώθησης προσφύγων από οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Πηγή:zougla.gr