Την αντίδρασή τους στο κλείσιμο υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης εκφράζουν οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΥΦΥ με ανακοίνωσή τους.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Μετά από δέκα πέντε και πλέον χρόνια από την ίδρυσή τους  -  όταν τότε η παράνομη μετανάστευση  σε σχέση με το σήμερα ήταν πολύ μικρή -, η πολιτεία επιλέγει να κλείσει ή να υποβαθμίσει Υπηρεσίες που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να τις έχει ενισχύσει.
Σήμερα η ανάγκη ενίσχυσης αυτών των Υπηρεσιών είναι περισσότερο από ποτέ υπαρκτή, καθώς οι μεταναστευτικές ροές είναι τεράστιες, ο κίνδυνος για ακόμη περισσότερο να αυξηθούν μεγάλος, τα κλειστά και ανοικτά κέντρα στη χώρα πολλαπλασιάζονται και η φύλαξη των συνόρων αναγκαία.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την κατάργηση ή τη μετάλλαξη των Υπηρεσιών σε «γραφεία μετανάστευσης» την ώρα που η Ε.Ε.  συστήνει την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή δείχνοντας το τι πρέπει να κάνουν και οι χώρες μέλη της.
Υπηρεσίες όπως το Τ.Σ.Φ. Τυχερού στον Έβρο,  αλλά και των Τ.Δ.Π.Μ. Θεσσαλίας και Ηπείρου να καταργούνται συμβάλλουν στην «αποδόμηση» της συνοριοφυλακής και της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στη ενδοχώρα.
Ως συνδικαλιστικός φορέας που υπερασπίζεται  δικαιώματα εργαζομένων μέσα σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, στα πλαίσια που ο νόμος ορίζει, είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την άποψη μας ώστε η πολιτεία αλλά και η κοινωνία  να ευαισθητοποιηθούν σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Θα καταθέσουμε την ανησυχία μας  για τις «εκπτώσεις» που προκαλούνται στη φύλαξη των συνόρων, στη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, στην αντιμετώπιση της διασυνοριακής εγκληματικότητας και στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

 Πηγη:bloko.gr και posyfy.gr