ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Σύλληψη δύο διακινητών στη Μυτιλήνη

Απόδειξη του θράσους με το οποίο Τούρκοι διακινητές αποβιβάζουν σημαντικό αριθμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αποτελεί η σύλληψη δυο ατόμων, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, στη Μυτιλήνη, από στελέχη του λιμεναρχείου Μυτιλήνης. Σήμερα Παρασκευή προσήχθησαν στον ανακριτή με βαρύτατες κατηγορίες.

Οι δυο Τούρκοι ηλικίας 26 και 36 ετών πέρασαν στη Λέσβο την περασμένη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, μεταφέροντες μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων. Το ίδιο ταξίδι είχαν πραγματοποιήσει και άλλες φορές στο παρελθόν, ενώ λόγω της μεγάλης ταχύτητας που ανέπτυσσαν δεν μπορούσαν εύκολα να εντοπισθούν και στη συνέχεια να συλληφθούν. 

Αυτή τη φορά, όμως, το σκάφος προσάραξε σε βράχια στην περιοχή Άγιοι Θεόδωροι στα Τσόνια, στο βόρειο και ανατολικό τμήμα του νησιού, οπότε και εγκλωβίσθηκαν στο νησί. Μην μπορώντας να επιστρέψουν στην Τουρκία, μετακινήθηκαν προς τη Μυτιλήνη όπου και έφθασαν την Κυριακή.
Εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο στην Προκυμαία, στο κέντρο της πόλης, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το Λιμεναρχείο, και άρχισαν να αναζητούν τρόπο για να φύγουν. Παράλληλα έκαναν και μεγάλη ζωή, σύχναζαν σε μπαρ, έπιναν και έτρωγαν σε ταβέρνες, πολλές φορές ενοχλώντας συνδαιτυμόνες με δυνατή μουσική που έβαζαν στο κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσαν στο τραπέζι τους!

Δεδομένων όλων των παραπάνω συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι ήρθαν στη Μυτιλήνη ως μετανάστες, στην κατοχή όμως του ενός από τους δυο βρέθηκαν τα κλειδιά του ταχύπλοου που βρίσκεται προσαραγμένο στα Τσόνια.

Εξάλλου, χθες, στο λιμάνι της Μυτιλήνης συνελήφθησαν δυο μετανάστες από το Ιράν, 26 και 36 ετών, οι οποίοι με τα αυτοκίνητα τους μετέφεραν δυο νεαρούς μετανάστες ο καθένας, κρυμμένους στα πορτμπαγκάζ.

Πηγή: skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου