Συνελήφθη χθες (13-11-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 49χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι έναν (21) μη νόμιμους μετανάστες. Δώδεκα (12) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, πέντε (5) ήταν υπήκοοι Συρίας και τέσσερις (4) υπήκοοι Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 49χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό είκοσι έναν (21) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος, προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και 3 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

metanastes-aft-georgianos

  Συνελήφθη 44χρονος υπήκοος Γεωργίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 11 μη νόμιμους μετανάστες 

Συνελήφθη χθες (13-11-2016) το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 44χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και τρεις (3) υπήκοοι Μπανγκλαντές.

Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ψευδούς ανωμοτής κατάθεσης, της απείθειας και της απόδρασης κρατουμένου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 44χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες των αρχών της Βουλγαρίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην ανατολική είσοδο της πόλης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 44χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης τελικά ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας και μία (1) πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των αρχών της Βουλγαρίας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε επίσης ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας, των Αρχών της Πολωνίας.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του χορηγήθηκε από Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, όπου ήταν έγκλειστος για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών και αναζητούνταν από 18-5-2015.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πλαστά έγγραφα, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ, ένα (1) tablet και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

  Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης  3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 12 μη νόμιμους μετανάστες

 metanastes-aftokinito

Συνελήφθησαν χθες (13-11-2016) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, δύο υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 41 και 28 ετών και ένας 26χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν.

 

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο, μέχρι στιγμής, συνεργό τους ο οποίος δεν εντοπίστηκε και αναζητείται.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι εντόπισαν τους δύο από αυτούς, ηλικίας 28 και 26 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που οδηγούσαν οι άλλοι δύο δράστες, με τα οποία μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο άγνωστος συνεργός, οδηγός του ενός  οχήματος, με το οποίο μετέφεραν επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς.  Λίγο πιο κάτω, ακινητοποίησε το όχημα του και το εγκατέλειψε διαφεύγοντας τη σύλληψη.

 

Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, εκατό (100) δολάρια Αμερικής και το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας.

Πηγη:faros-24.gr