Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (22 και 23-11-2016), στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις (4) διακινητές, δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 35 και 17 ετών και δύο ημεδαποί, ηλικίας 68 και 44 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι ένα (21) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και δύο υπήκοοι Ινδίας.

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο υπηκόους Πακιστάν, διότι τους εντόπισαν να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν με αυτά, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, συνολικά δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και συγκεκριμένα στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, οι δύο δράστες δεν υπάκουσαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισαν την πορεία τους και ακολουθήθηκαν από αυτούς.

Ο 35χρονος κατευθύνθηκε προς τον Ίασμό Ροδόπης, όπου εγκατέλειψε το όχημα που οδηγούσε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Ο 17χρονος κατευθύνθηκε προς το Ρίζωμα Ροδόπης, όπου επίσης εγκατέλειψε το όχημα που οδηγούσε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη και αυτός άμεσα από τους αστυνομικούς.

Στην δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Ξάνθης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, διότι εντόπισαν τον 44χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 68χρονος, με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν 4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 445 ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Πηγη:faros-24.gr